woensdag 26 maart 2014

Ribstuk deel 4 en eindeOp maandagmorgen kwam de arts me vertellen (ze waren maar met hun drieën) dat ik naar huis mocht, er moesten nog wat formulieren ingevuld worden en dan kon ik gaan. Dol van blijdschap belde ik Ingrid: ”Kom me maar halen” was mijn verzoek. 
Ik ga deze dag niet meer beschrijven maar Ingrid arriveerde om 12.30 uur en we waren pas om 18.30 thuis. (een paar formulieren zei hij).

Aanbod  Casa Ribeira
Na deze beschrijving van mijn avontuurtje / ongelukje besef ik maar al te goed dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om mensen om me heen te hebben die op dat moment troost, zorg en belangstelling bieden. Niet alleen persoonlijke aandacht doet mij beseffen hoeveel geluk ik heb, ook de omgeving hier met zijn prachtige natuur en rust levert zijn bijdrage aan herstel of biedt tenminste afleiding.
Ieder huisje heeft zijn kruisje is een bekende kreet en of het nu ziekte of geestelijk ongemak betreft, het zou voor sommigen een troostende en helende werking kunnen hebben om even op een plek als deze te vertoeven.
De mooie natuur en vaak heerlijk weer kan een klein drama even doen vergeten. In de zon liggen en / of wandelen in de mooie natuur, lekker eten en drinken. Casa Ribeira heeft wel iets te bieden om misfortuin toch aangenamer te maken. Ondanks mijn ongelukje blijf ik dus een bofkont.

Dit alles heeft ons nu doen besluiten als oud Zeeuws-Vlamingen voor Zeeuws-Vlamingen om eens per jaar een aantal mensen met wat onfortuin of een minder leuke episode in hun leven, een aanbod te doen om
(in overleg ) een periode gebruik te maken van één van onze appartementen op basis van half pension, inclusief het vervoer van en naar het vliegveld hier in Portugal.
De kosten om naar Portugal te reizen dienen zelf gefinancierd te worden of je kunt denken aan sponsoring door bijvoorbeeld ; een familielid, een vriend, instantie of een club.
Het enige wat ik van jullie vraag is om iemand (met partner, gezinsleden of dergelijke tot maximaal vier personen) te nomineren waarvan jij denkt dat ze het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden, (letterlijk en figuurlijk). Geef daarbij ook aan wat voor jou de reden is om hem / haar te nomineren. Let op! ook een klein drama kan voor iemand als groot drama gevoeld worden.
Een jury bestaande uit dikke vrienden (Ook letterlijk en figuurlijk) Herman Kruithof, Boudewijn Slager en Henri Moget zullen uit de nominaties iemand selecteren voor dit jaar. Rekening houdend met mogelijk en onmogelijkheden van de genomineerde. De jury zal na de verkiezing contact leggen met die persoon die iemand voorgedragen heeft.

Uw nominatie stuurt u naar : ferriewestphaal@gmail.com
Voor degene die zelf een periode in ons appartement wil boeken ga naar www.natuurlijkportugal.nl
  2 opmerkingen: