zondag 3 maart 2013

Evenementen

In de nabije en wat verderaf gelegen omgeving van Casa Ribeira (de Beiras) vind je een keur aan religieuze (katholieke) als traditionele feesten en studenten festiviteiten. 

Ieder dorp en iedere stad heeft hier zijn eigen feesten en evenementen. Van mei tot september zijn er iedere dag wel één of meerdere "Festas" in de omgeving te vinden. Ieder met zijn eigen sfeer, thema of aanleiding.

Hieronder vind je vast een globale opsomming en info over (de grotere) feesten en evenementen bij ons in de Beiras.

Het beste informeer je als je bij ons bent of ter plekke in de stad of het dorp naar exacte locaties en data.
  • Queima das Fitas. In Coimbra wordt het einde van het academisch jaar groots gevierd met een feest dat een hele week duurt. Op de agenda staan onder meer sportevenementen, avondconcerten en een parade (start eerste vrijdag mei)
  • Festas da Cidade. Figueira da Foz. Een stadsfestival met volksmuziek, parades en concerten (laatste twee weken juni)
  • Santos Populares no Piódão. In Piódão in de Serra da Estrela. Met een Heilige mis, processie, markt en bal eert het dorp de plaatselijke heilige, São Pedro do Açor (laatste weekend juni)
  • Fado en volksmuziek. In Coimbra kun je op vele plekken genieten van ‘fado' in de open lucht en volksmuziek. Op dinsdag en donderdag onder meer bij Arco de Almedina en langs Rua Quebra Costas (eind juni - half september)
  • Festa da Rainha Santa. Coimbra. In de even jaren wordt dit feest gevierd met een processie, volksmuziek, dansen en vuurwerk (rond 4 juli)
  • Festa da Ria. In Aveiro vieren ze ter ere van de kanalen en ‘moliceiros' (traditionele rivierboten) jaarlijks feest. Er zijn onder meer bootraces en volksmuziek (half juli - eind augustus)
  • Mercado. Een van de grootste markten van Portugal vindt plaats in Espinho, 20 km. onder Porto (maandagmorgen)
  • Feira de São Mateus. Viseu. Dit eeuwenoude feest wordt gevierd met volksmuziek, traditionele Portugese gerechten, amusement en vuurwerk. Het speelt zich af op het in 1510 speciaal hiervoor opgerichte plein (half augustus-half september)
  • Festa das Cruzes. In Monsanto wordt binnen de kasteelmuren een legende uit de Middeleeuwen herdacht en sfeervol gevierd (3 mei)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten